Den moderne skiskytterhistorien

Hegle+SvendsenSkiskyting var fra starten av en øvelse for norske soldater. Den første konkurransen fant sted i 1767, da grensesoldater konkurrerte med hverandre. I moderne tid ble det første verdensmesterskapet arrangert i 1958, og to år senere ble skiskyting en godkjent OL-gren. Det neste store gjennombruddet var da kvinnene fikk være med i VM i 1984 og i OL i 1994.

I dag er dette en stor idrettsgren som har blitt populær i mange land, og det er publikumsvennlig både for de som møter opp på konkurransene og for de som ser på tv. Konkurranseformatet i skiskyting er som følger: Sprint, jaktstart, fellesstart, normalprogram, stafett og mix-stafett. Kvinnene går alltid noe kortere distanser enn mennene.

Sommer-skiskyting er noe som virkelig har blitt populært de siste årene. Her byttes vanlige ski med rulleski. Norge har hatt mange gode skiskyttere, og størst av alle er Ole Einar Bjørndalen, også kalt for Skiskytterkongen. Blant kvinnene kan en nevne Tora Berger. Skiskyting i den formen vi kjenner den i dag er relativt ny, og det arbeides for fult med å rekruttere nye, unge talenter for fremtiden. Dette er en sportsgren som er i vekst, og det skal bli spennende å følge med på utviklingen fremover.

Privacy Policy