Skiskyting i vinter-OL

medaljerOlympiske vinterleker, vinter-OL, er olympiske spill som holdes hvert fjerde år. Det konkurreres i mange ulike idretter, og en av idrettene er skiskyting. Skiskyting under vinter-OL ble for første gang innført i 1960 i Squaw Valley, i California / USA. Da ble det konkurrert i øvelsen 20 kilometer, en normaldistanse, individuelt. På denne tiden var det dessverre bare menn som kunne delta, men det ble mer fokus på likestilling etter en del år, og fra 1992 var det damenes tur til å delta også. Denne gangen i Albertville, i Frankrike.

Det kan tenkes at skiskyting er blitt en del av Norges kultur. Mange sitter ivrige foran tv-skjermene sine hjemme, enten alene eller i sosiale lag, og heier fram stjernene våre. På listen over topp 12 menn i skiskyting fra 1960-2014, ligger Ole Einar Bjørndalen på førsteplass. Tora Berger er også svært dyktig, og hun ligger på delt fjerdeplass sammen med de tyske Katrin Apel og Andrea Henkel på listen over topp 10 kvinner i skiskyting fra 1992-2014.

Skiskyting, enten om en ser på det i stua, deltar i løypa eller er publikum på sidelinjen, så er det en fellessport som drar mennesker fra alle land og kulturer sammen. Et eneste stort fellesskap!

Privacy Policy