Skiskyting på Innherred

0105jSkiskyting er en av de mest populære TV-idrettene i Norge, og da er det heller ikke så rart at sporten er populær blant barn og unge. Mange som starter med langrenn går over til å trene skiskyting. Skiklubbene i Innherred driver også med skiskyting. Innherred har mange naturområder som egner seg for langrenn, og mange idrettsanlegg og lysløyper. Hver av kommunene i Innherred har egne idrettsklubber, men de har også noen felles mesterskap.

Skiskyting i Steinkjer

Steinkjer er den største byen i Innherred, og har et svært godt idrettstilbud til både barn og voksne. Steinkjer Skiklubb har sin egen skiskyttergruppe. Den er organisert i Nord-Trøndelag Skiskytterkrets og Norges Skiskytterklubb. Det meste av klubbens aktiviteter skjer på skiskytterarenaen, som er en del av Steinkjer Skistadion. Klubben har sitt eget skiskytterhus som brukes både under treningsøkter og renn.

Skiskyttergruppa samarbeider med langrennsgruppa. De deler trenere og samles til felles treff etter tirsdagstreninger. Gruppen trener også torsdager og søndager, og arrangerer skiskytterskole for nybegynnere over 10 år. Steinkjer har et av landets beste skianlegg, som også har vært brukt til NM.

Andre klubber i Innherred

Inderøy Idrettslag er et av Norges eldste idrettslag. Det ble stiftet allerede i 1863, og er fortsatt aktivt. Idrettslaget samler idretter som fotball, friidrett, volleyball, sykling, håndball og vektløfting, men hovedvekten legges på langrenn og skiskyting. Det er tre lysløyper i Inderøy kommune, og de har også en ny ski og skiskytterstadion som snart er ferdig. De arrangerer kurs for nybegynnere.

Stiklestad IL i Verdal har sin egen ski og skiskyttergruppe. De fleste medlemmene driver med skiskyting, som er en ganske populær idrett blant ungdommer i Trøndelag. Årets Verdalssamling arrangeres 19.og 20.oktober 2013. Sesongen avsluttes vanligvis tidlig i april.

I Levanger er det Frol idrettslag som har ansvaret for skiskyting. Frol og Stiklestad IL arrangerer ofte felles Kretsmesterskap. I Levanger benyttes Frolfjellet skisenter, og det konkurreres selvsagt i ulike aldersklasser. Påmelding til deres kretsmesterskap skjer stort sett på nettet. Ved etteranmeldelse må man betale dobbel pris.

Skiskyting og treningstips

Man finner mye informasjon om skiskyting på hjemmesiden til Norges Skiskytterforbund. Der finner man også tips til skyteteknikk, inkludert hvordan man får bedre avtrekksteknikk og nyttige øvelser for å kontrollere avtrekk og pust bedre, og dermed få bedre resultater. Disse tipsene kan hjelpe utøverne å bli bedre. Tips til trening finnes på www.basistrening.no. Hvis man er organisert i et idrettslag, får man selvsagt hjelp og støtte fra trenere. Det sosiale nettverket man får i et idrettslag er minst like viktig som treningen.

Både jenter og gutter driver med skiskyting, men de fleste utøverne er gutter. På internettet kan man finne tips som er spesielt for jenter. Dette er fortsatt en sport som er dominert av menn, så jenter kan dra nytte av et par treningstips som er spesielt tilpasset dem. Internettet og Norges Skiskytterforbund kan også gi tips om stell av våpen, og hjelp til å utvikle den rette skytestillingen. Alt dette er viktig for å lykkes innen denne idretten.

For mer om skiskyting på Innherred, gå til Innherred-skiskyting.no.

Privacy Policy