Sport nordmenn er kjent for

Skiskyting er en sport som nok kan virke litt merkelig på første øyekast, da det ser ut som en litt merkelig kombinasjon. Hvorfor fant noen ut at de skulle kombinere det å gå på ski med det å skyte? Svaret er veldig logisk når man først ser det. Det var nemlig opprinnelig en idrett som oppsto i forsvaret, og den ble plutselig veldig aktuell som en sport etter vinterkrigen mellom Finland og Sovjetunionen. Etter denne krigen ble det nemlig bygget opp en stor myte om de tapre finske soldatene som gikk på ski og skjøt mot sovjetiske soldater. Vi Nordmenn har dominert denne sporten i mange tiår og spesielt kjent er nok Ole Einar Bjørndalen. Ta en titt på linken for å se alt det olympiske gullet han har skaffet oss i sin karriere!skior

Poker har sin opprinnelse fra det ville vesten i USA, og der ligger nok også noe av nøkkelen til dens senere popularitet. Ville vesten er tross alt noe som appellerer til veldig mange mennesker, og alt som kan få oss til å tenke på denne perioden er veldig populært. Det tok en stund før poker begynte å bli anerkjent som en sport og ikke ren gambling, men vi kom omsider fram til det. Den mest kjente norske pokerspilleren er Felix Stephensen, som har sørget for å sette oss på kartet de siste årene. Om du vil ta en titt på hans verden er det bare å spille hos Cherry Casino. Bruk en videopokerautomat, så slipper du å kaste deg inn i den seriøse pokerverdenen med motstandere og høyt press.

Men verdens største idrett er tross alt fotball. Dennes popularitet ligger i dens enkle historie. Alt man trengte var en ball og et flatt og åpent område. På denne måten ble sporten særlig populær hos den fattige arbeiderklassen, og etter hvert begynte folk å samle seg for å heie på folk fra sin egen fabrikk i konkurranse mot andre fabrikker. Norge har aldri gjort det særlig bra internasjonalt, men vi har en håndfull spillere som alle seriøse fotballfans kjenner til. En stund var faktisk både Ole-Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen på samme britiske topplag – Manchester United.

Privacy Policy