Vømmølfestivalen

Vømmøl – norske tradisjoner

VOMMOgestivalenUttrykket «vømmøl» er ikke særlig kjent her i landet, med mindre man har besøkt den gøyale Vømmølfestivalen i Nord-Trøndelag. Vømmøl er noe som er tradisjonsrikt, noe som har eksistert gjennom flere generasjoner og derfor er solid, altså kommer ikke bli borte i overskuelig fremtid. Vømmølfestivalen har fokus på nettopp dette – på urnorske ting som har vært med oss i årevis. For mange blir dette et møte med ekte norsk kultur, spesielt bondekultur med fersk melk, simple klær og evige smil. Vømmølfestivalen har blitt avholdt i 20 år på rad, med utallige besøkende som strømmer til fra både fjernt og nært. Arrangementet inneholder en rekke spennende typer underholdning, inkludert vømmøl-quiz, orienteringsløp og selveste vømmølfesten der man danser hele nattet.

«Verdal´n»

Vømmølfestivalen avholdes i Verdal, en liten bygd i Nord-Trøndelag som ofte har figurert i norske aviser, spesielt på 90-tallet. Ingen steder i landet bor det flere lottomillionærer enn i Verdal, nemlig. Alle husker vel reklamen med den selvgode bonden som ser opptaket av lottotrekningen på nytt og på nytt? På Vømmølfestivalen får man virkelig kjenne på bøndenes lidenskap for gratis casino og pengespill generelt. Her spilles nemlig den populære vømmølbingoen, med kule premier for alle som er med. Nordmenn er glade i bingo, og vømmølbingoen er den morsomste av dem alle!

Vømmøltoget

Flere mennesker går i Vømmøltoget enn i 17. mai-toget på Verdal, over to tusen mennesker deltar årlig! Med en rekke aktiviteter for hele familien under Vømmølfestivalen er det all grunn til å ta med barna på tur opp til lottomillionærenes hovedbase. Musikk fra tre forskjellige scener, arrangement i både Jernbaneparken og Folkeparken, tusenvis av glade lokalinnbyggere og enda flere turister – gjør deg klar for Vømmølfestivalen 2016 i god tid!

Privacy Policy